De K.S.V. Sint Franciscus Xaverius is één van de grootste studentenverenigingen uit Wageningen en biedt voor studenten van de Wageningen University en de Wageningse hogeschool een thuisbasis, waar elk lid zichzelf kan ontwikkelen en geborgenheid en gezelligheid kan vinden.

Meer weten? Kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op.


Franciski
We zijn weer terug van onze jaarlijkse skireis: Franciski. Dit jaar was de bestemming Risoul, in Frankrijk. Met een groep van 35 Franciscanen hebben we een week lang genoten van de prachtige pistes en het heerlijke weer, en natuurlijk niet te vergeten de Après-ski!
Lees meer

Tour de Wageningen
Gister hebben we het LKvV bestuur mogen ontvangen voor de Tour de Wageningen. Een erg geslaagde avond, waarbij we hebben geborreld op Franciscus, SSR-W en Ceres.
Lees meer

Trinity Humanity
Deze week vindt de jaarlijkse Trinity plaats op Franciscus: drie dagen open feest achter elkaar! Het thema dit jaar is Trinity Humanity. De mensheid heeft heel wat voor elkaar gekregen op deze mooie planeet. We zorgden ervoor dat we de hele wereld over konden op ontdekkingsreis. En wie had ooit gedacht dat mensen een voet op de maan zouden kunnen zetten? En helemaal in het begin bedachten we om vuur te maken waardoor we weer nieuwe ontdekkingen konden doen. Trinity Humanity. De mensheid heeft er voor gezorgd dat wij, als studenten, nu hier zulke geweldige feesten kunnen hebben. Dus laten we 3 dagen helemaal er voor gaan!!
Lees meer

Kerstborrel buurt
Het bestuur van K.S.V. Franciscus heeft vrijdag 22 december een kerstborrel georganiseerd voor de buurt. Dit was een groot succes. De opkomst was goed en er werd gezellig bijgepraat, onder het genot van chocolademelk en glühwein. Fijn om zo’n prettige buurt te hebben.
Lees meer

Groene stroom
Franciscus is een Wageningse studentenvereniging, met als verenigingskleuren goud, blank en groen. Groen is dus niet alleen een belangrijke kleur binnen Wageningen, maar ook zeker binnen Franciscus. Dit benadrukken we dit jaar door over te stappen op groene stroom. Dit houdt in dat onze energieleverancier duurzame energiebronnen gebruikt, zoals zonne-energie, windenergie of waterenergie. Met het gebruik van deze onuitputtelijke bronnen wordt geen CO2 uitgestoten. Hiermee verduurzamen we niet alleen onze studentenvereniging, maar dragen we ook bij aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen. We gaan als vereniging graag mee met de ontwikkelingen van de WUR, de gemeente Wageningen en Nederlandse duurzaamheid, en kijken dan ook nu al uit om een volgende stap te zetten richting een nóg duurzamere Sociëteit.
Lees meerCopyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden