Jaarclubs


Iedere Franciscaan vormt zelf een jaarclub met vrienden uit zijn/haar eigen jaar. Een jaarclub wordt daarom een horizontale structuur genoemd. Een jaarclub bestaat uit ongeveer 10 personen en draagt een unieke naam die door de leden van de jaarclub gekozen wordt. Een onofficiële jaarclub wordt een borrelclub genoemd. Na goedkeuring van de ALV mag een borrelclub zich een jaarclub noemen. Ze krijgen dan ook het privilege om hun jaarclubbordje in de kroegzaal te hangen en in jaarclubkleding rond te lopen.

Op maandagavond komen de jaarclubs samen op de kroeg. Ze eten gezamenlijk in de mensa engaan daarna naar de kroegzaal. Meestal is er een activiteit georganiseerd en vanaf 22.00 uur wordt er muziek gedraaid. Jaarclubs zijn vaak heel hecht. In de eerste jaren zie je je jaarclub wekelijks, maar ook lang na het afstuderen blijft het contact bestaan; het zijn vrienden voor het leven.

Hoe kom ik in een jaarclub?
Het ontstaan van jaarclubs gebeurt meestal min of meer spontaan. Je merkt al snel met wie je het goed kunt vinden en daarmee kan je dan een jaarclub vormen. Rond januari is meestal duidelijk wie in welke jaarclub zit en worden de nieuwe borrelclubs naar de vereniging gepresenteerd.

Copyright © 2018 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden. Privacy Policy der K.S.V. St. Franciscus Xaverius.